Topic: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

Cześć. Ostatnio próbuję nauczyć się robić masę cukrową do obkładania tortów. Czym według Was czym powinna wyrozniac się dobra masa lukrowa?

Re: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

No przede wszystkim dobra masa do tortów powinna dac się łatwo rozwałkowac i być elastyczna. Jej wazną cechą jest również przyczepność. Masa nie powinna się sklejać ani pękać po schłodzeniu.

Re: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

Rozumiem. A tobie udaje się samodzielnie przygotować taką masę? Czy może korzystasz z gotowych mas cukrowych do tortów?

Re: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

Zazwyczaj kupuję dobrej jakości gotową masę cukrową w sklepie, który o szczególach dotyczących swojej działalności pisze pod adresem internetowym https://www.sweetpaste.pl/. Dostępna w tym sklepie gotowa masa cukrowa posiada potrzebne atesty i nie zawiera syntetycznych barwników. Jest łatwa w uzyciu i obłożenie nią tortu nie zajmuje mi dużo czasu.

Re: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

Rozumiem. Ja chyba też zrobie zamówienie w tym sklepie internetowym. A zdarza Ci się własnoręcznie przygotowywac masę do obkladania tortów? Jeśli tak, to czy jesteś zadowolona z efektów swojej pracy?

Re: Czym powinny wyróżniać się masy do obkładania tortów?

Czasami zdarza mi się samodzielnie wykonywać masy do obkładania tortów. Stosuję się wtedy do zaleceń zawartych w przepisie dostępnym pod linkiem https://www.sweetpaste.pl/masy-do-obkla … w,3,9.html. Masa wychodzi mi raz lepiej, raz gorzej, bo jeszcze jednak trochę brakuje mi wprawy wink